هزینه COD کالاهای برگشتی به کام ایران مارکت سنتر
شرکت کلبه کتاب (ایران مارکت سنتر)، هزینه COD کالاهای برگشتی را از حساب مدیران فروشگاهها کم کرده و به حساب خود واریز میکند.
COD (امانت در مقابل پرداخت بها) چیست؟
به هر امانت که موضوع یک بازپرداخت باشد و در موافقت نامه مربوط به مرسولات در مقابل پرداخت بها پیش بینی شده باشد امانت در مقابل پرداخت بها اطلاق میشود. در این نوع امانت رسانی علاوه بر هزینه معمول پستی، مبلغی تحت عنوان هزینه COD از مشتری دریافت میشود این هزینه بابت کارمزد پست برای دریافت مبلغ کالا از مشتری و واریز آن به حساب ارسال کننده کالا است که مقدار آن برای مرسولات ارزان قیمت چند صد تومان و برای محصولات گران قیمت چند هزار تومان (مطابق با جدول تعرفههای پستی) میباشد. پر واضح است که این هزینه غیر از هزینه ارسال کالا است و برای مرسولاتی که هزینه آن در هنگام تحویل پرداخت شود، هزینه COD به هزینه پستی افزوده میشود.
در سیستم های خرید پستی، مشتری مبلغ را به دو صورت میتواند پرداخت کند.
الف) پرداخت الکترونیک: پرداخت اینترنتی با واسطه شبکه شتاب
ب) پرداخت در محل: پرداخت پول در درب منزل به پیک پست. در این حالت مرسوله COD نامیده میشود و در صورت دریافت توسط مشتری هزینه COD نیز به همراه هزینه پستی از مشتری دریافت میشود. حال اگر سفارش مشتری به هر علتی برگشت بخورد در این حالت پست در تحویل بسته به مشتری و دریافت بها موفق نبوده است و مبلغی از مشتری دریافت نکرده است که هزینه COD را بابت جابجایی آن مطالبه کند. شرکت ایران مارکت سنتر در هنگام ثبت سفارش کالا هزینه COD را نیز به هزینه پستی اضافه میکند و برای کالاهایی که برگشت میخورد مطابق با فرم “ثبت مرسولات برگشتی”، هزینه پستی را با کسر COD به پست پرداخت می کند اما طبق پنل مالی مدیران فروشگاهها، ایران مارکت سنتر هزینه COD کالاهای برگشتی را از حساب مدیران فروشگاهها راسا برداشت میکند.
پاسخ ایران مارکت سنتر به مدیر فروشگاه
ایران مارکت سنتر در پاسخ به مدیران فروشگاهها عنوان نموده است که این مبلغ توسط پست دریافت میشود اما فرم ثبت مرسولات برگشتی خلاف این را نشان می دهد.
بررسی قرارداد ایران مارکت سنتر
طبق قرارداد ایران مارکت سنتر با مدیران فروشگاهها، ایران مارکت سنتر میتواند درصد تعیین شده کارمزد خود و هزینه پستی (مطابق تعرفه شرکت پست) را از حساب مدیر فروشگاه برای خود برداشت نمایید و اجازه برداشت دیگری از حساب مشتری را ندارد. دریافت هزینه COD کالاهای برگشتی جزء تعرفه پستی نمیباشد و ایران مارکت نباید این هزینه را از حساب مدیران فروشگاهها برداشت نماید.
آینده تجارت الکترونیک با پرداخت الکترونیک
در حالتی که مشتری پول را ابتدا با پرداخت الکترونیک واریز میکند، سفارش مشتری پرداخت در مقابل بها (COD) نمی باشد و پیک پست در هنگام تحویل کالا هیچ مبلغ اضافه دیگری دریافت نمیکند و بدین ترتیب هزینه COD از هزینه پستی در فاکتور مشتری کم میشود و چند صد تومان تا چند هزار تومان به نفع مشتری میشود. علی رغم اصرار مدیران فروشگاهها برای اضافه کردن امکان پرداخت الکترونیک به سیستم ایران مارکت سنتر، مدیران این شرکت تمایلی به این پیشرفت ندارند.
توضیح
این سایت جنبه اطلاع رسانی دارد و انتظار می رود که مسئولین ایران مارکت سنتر بطور شفاف به پاسخگویی به مدیران فروشگاهها بپردازند و هزینههای خارج از قرارداد را به مدیران فروشگاهها تحمیل نکنند و مدیران فروشگاهها نیز میتوانند برداشت های خلاف قرارداد از حساب خود را بطور قانونی در مراجع قضایی پیگیری کنند.
در صورتیکه مدیر شرکت کلبه کتاب توضیحی برای خبر فوق داشته باشد میتواند با ما مکاتبه فرماید.
دسته بندی: اخبار، ايران ماركت سنتر، خريد و فروش اينترنتي
۲ Comments
متاسفانه این فقط یکی از راههای [...] ایران مارکت سنتر هست .
یکی دیگر از راههای [...] ، برداشتن سفارش های ثبت شده فروشگاهها و قرار دادن آن در پنل فروشگاهی اعضای داخلی ایران مارکت ، و ارسال و بالاخره [...] سفارشات دیگران یکی دیگر از کارهای اینران مارکت هست .
در ضمن مسائل مالی داخلی پنل فروشگاه داران هم اصلا شفاف نیست و خدا می داند که در آن وادی چه اتفاقات وحشتناکی می افتد
مطلب خوبی بود
مرسی